Poradna - Vysoký krevní tlak - hypertenze

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Vysoký tlak

Mám stále problemy s vysokým tlakem jak se s tím vyrovnat nebo co mi doporučíte děkuji.

Odpovědi na otázku

co mi doktor predepsal na vysoky krevni tlak tak tam bylo tolik vedlejsich ucinku ze prasky jsem zavrhl. Nakonec jsem pohledal po netu a do oka mi padnuly kapky od CBDex. A opravdu pomahaji, po nich mi vždy je lip. Jsou primo na problemy s vysokym krevnim tlakem.
jíst česnek a nepít alkohol
najlepšie je zjesť každy den stručik cesnaku po tyzdni budes ma podstatne lepši tla to mi ver!
především užívat léky od lékaře, pak méně solit nekouřit nepít alkohol a jíst více česneku
Chce to snížit přísun soli a alkoholu a nekouřit.
Denně nať petržele,aspoň jednu polévkovou lžíci,jíst česnek a cibuli,málo solit
Vyhýbat se sodíku a více pohybu.
nesolit, ale používat česnek, nepít minerálky, vyhýbat se sodíku, nerozčilovat se, hýbat se
Ak nie je možné ovplyvniť vysoký krvný tlak zmenou životného štýlu a výživy, naštívte lekára ten vám predpíše lieky
Na tlak pomáhá česnek, ale jelikož je cítit i z potu, tak bych doporučovala používat česnekové tablety. Samozřejmě nepít nadměrně kávu či velké množství tekutiny najednou.
Ke snížení a vyrovnání vysokého tlaku pomáhá antilipidový čaj.
omezit soli, kofein, tučná jídla a zařadit hoooně česneku do jídla,,pokud nepomůže, už jen lékař
Jezte hodně čerstého ovoce a zeleniny. Vyhybejte se příliš slaným jídlům a přesolování. Nakládaným potravinám. Tukům, zejména nasyceným. Většímu množství alkoholu. Kromě stravovacích zvyklostí tu hrají roli i další vlivy - emocionální problémy, úzkost a stres. Někdy ovšem příčinu nelze určit. V některých rodinách se potíže s vysokým tlakem dědí z generace na generaci. Vedle medikamentózní léčby lékaři obvykle doporučují dodržovat zdravý vyvážený jídelníček. Pobyt na čerstvém vzduchu. Obezita totiž hypertenzi jen zhoršuje.
mám taky vysoký tlak hodně se pohybuji ale beru prášky
Také mam (měl jsem) vysoký krevní tlak kolem 190/120 napsali mi prášky které to moc netlumili pak si vymysleli jiné, ale u všech jsem se dočetl vedlejší příznaky dna, cukrovka a jiné vážné problémy kterými asi kvuli lékum trpí i muj otec já sem se léky vykašlal . Přestal jsem solit a je po problému. Již několik let nemam problém z tlakem.
Musím již užívat pravidelně léky proti vysokému krevnímu tlaku, ale vyplatilo se mi tlak si pravidelně měřit nejméně 2x denně a tím si částečně upravovat dávku léků, samozřejmě pod přímou kontrolou lékaře. Také nalezení vhodných léků trvalo v mém případě více než rok.
U vysokého krevního tlaku se má omezit sůl,pak přidat zeleninu a ovoce do jídelníčku,nízkotučné jogurty,pravidelný pohyb,taky jsou čaje v lékárně na tlak a například přípravek OptiTensin.
O vysokém tlaku se hovoří, pokud jeho hodnoty stoupnou nad 140/90. Příčin hypertenze může být mnoho, např.: dědičnost, kouření a jiné návykové látky, nesprávná skladba jídelníčku, stres, nedostatek pohybu, obezita, cukrovka, deprese a další. Prevencí je tedy především zdravý životní styl. Některé přípravky a doplňky stravy také mohou pomoci snížit vysoký tlak nebo mu předcházet.
zalezi jak vysoky tlak mate....pokud je hodne vysoky tak je potreba nasadit prasky ktere vam predepise doktor, k tomu je vhodne vynechat maso,nemusi se teda uplne vynechat ale konzumovat ho vyjimecne a vyborne jsou i bylinkove caje, ktere obsahuji hloh ,buřinu srdečník, čajovníkovec kapský, meduňku, sedmikrásku, maliník, yzop, sléz maurský, třezalku.a dale je dobra levandule
nejlepší je vynechat sůl, jíst hlavně zeleninu, pokud maso zak bílé, nebo hovětí ale vařené, ne pečené, a hlavně hodně pohybu
Za pár hodin se rady co dělat proti vysokému tlaku objeví v "encyklopedii" v "babských radách", tak si to tam pak přečtěte ;)
Omezte sůl
Zkuste česnek, zvyšuje tlak, hodně pohybu, oleje za studena lisované